%0 Journal Article %T بررسی میزان آلودگی گوشت گاو تولیدی در شهرستان زاهدان به اشریشیا کلی با روش MPN وتشخیص سویه 7H:157O در نمونه‌های جدا شده به روش PCR %J تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی %I دانشگاه زابل %Z 2645-4491 %A نیکبخت, بهزاد %A نجیمی, محسن %A سالاری, سعید %D 2019 %\ 08/23/2019 %V 2 %N 1 %P 97-106 %! بررسی میزان آلودگی گوشت گاو تولیدی در شهرستان زاهدان به اشریشیا کلی با روش MPN وتشخیص سویه 7H:157O در نمونه‌های جدا شده به روش PCR %K اشریشیاکلی %K 7H: 157 O %K MPN %K روش PCR %K زاهدان %R 10.35066/J040.2019.478 %X آلودگی گوشت گاو معمولا در فرایند کشتار اتفاق می افتد ،یکی از باکتری های روده ای که آلودگی ناشی از آن در بین انسان وحیوانات در همه جا پراکنده است ،باکتری اشریشیا کلی است .یکی از سروتیپ های مهم این باکتری 7H: 157Ecoli Oاست که عامل ایجاد عفونت وبیماری در انسان می باشد . هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی گوشت گاو تولیدی در شهرستان زاهدان به اشرشیا کلی با روش MPN وتشخیص سویه 7H:157Oدر نمونه‌های جدا شده به روش PCR است. در طی این مطالعه ازبهمن ماه 1396 لغایت تیرماه 1397 در طی شش ماه تعداد 360 نمونه گوشت گاو از بسته بندی های گوشت قرمز شهرستان زاهدان ،از قسمتهای مختلف لاشه جمع آوری شد ودر آزمایشگاه به روشMPN،جداسازی باکتری اشریشیا کلی مقاوم به حرارت انجام شد. تعداد 7 ایزوله در نهایت جداسازی شد .تایید نهایی با استفاده از آغازگر اختصاصیrfbبرای تشخیص7H: 157Ecoli O با استفاده از واکنش PCRبود . تنها یک ایزوله از نظر این سروتیپ تایید شد که نشان دهنده وضعیت مناسب بهداشتی گوشتهای تولید شده در شهرستان زاهدان می باشد.در مطالعه حاضر با بررسی مولکولی تعداد 2 ایزوله از باکتری اشریشیاکلی مقاوم به حرارت به دست آمد که در بررسی ژن rfb تنها یک جدایه ازنظر اشریشیاکلی سروتیپ 7H:157O تأیید شد.با این مطالعه حضور این باکتری در نمونه های گوشت گاو تایید می شود که بیانگر این می تواند باشد که حضور این باکتری در سایر فراورده های خام دامی در این استان نیز باید بررسی و ردیابی شود. %U https://nfvm.uoz.ac.ir/article_100878_43179f2effe8a526f9a8025b4f25b1fb.pdf