%0 Journal Article %T بررسی اثر ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی عطرمایه‌های نعناع فلفلی و آویشن شیرازی بر روی اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف %J تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی %I دانشگاه زابل %Z 2645-4491 %A ملایری, فردین علی %A یزدان پور, زهرا %A بندانی, حسین %A فاضلی نسب, بهمن %A سعیدی, سعیده %D 2020 %\ 02/20/2020 %V 2 %N 2 %P 41-51 %! بررسی اثر ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی عطرمایه‌های نعناع فلفلی و آویشن شیرازی بر روی اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف %K عطرمایه %K استافیلوکوکوس اورئوس %K اسینتو باکتر بومانی %K حداقل غلظت مهارکنندگی %R 10.35066/J040.2019.697 %X هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی نعناع فلفلی و آویشن شیرازی بر روی اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف است. جدایه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اسینتو باکتر بومانی از بیمارستان‌های شهرستان زابل جداسازی شد و عطرمایه گیاه آویشن شیرازی و نعناع فلفلی با دستگاه کلونجر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت مهارکنندگی با روش میکرودایلوشن تعیین گردید. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عطرمایه نعناع فلفلی در برابر اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس برابر با 1.25 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده است. نتایج حاصل از مطالعه ما بر روی آویشن شیرازی نشان داد که کمترین غلظت عطرمایه آویشن در برابر اسینتو باکتر بومانی و استافیلوکوکوس اورئوس برابر با 25/1 و 31/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده است. نتایج نشان داد که عطرمایه نعناع فلفلی و آویشن شیرازی مهارکننده رشد باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس و اسینتو باکتر بوده است. %U https://nfvm.uoz.ac.ir/article_106288_f0a6cbb019aabd5d737bc17f01b9d55c.pdf