%0 Journal Article %T ارزیابی واکسن تهیه‌شده از باکتری کشته‌شده Vibrio fluvialis در مرغ تخم‌گذار نژاد هایلاین W36 %J تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی %I دانشگاه زابل %Z 2645-4491 %A میرزائی, مجتبی %A نجیمی, محسن %A جهانتیغ, محمد %A ابراهیمی, فیروز %A جمشیدیان, عباس %A حسن فخرآبادی, نرجس %D 2018 %\ 09/21/2018 %V 1 %N 1 %P 79-87 %! ارزیابی واکسن تهیه‌شده از باکتری کشته‌شده Vibrio fluvialis در مرغ تخم‌گذار نژاد هایلاین W36 %K اجوانت فروند %K مرغ تخم‌گذار %K Vibrio fluvialis %R 10.35066/J040.2018.627 %X باکتری Vibrio fluvialis موجب بیماری در ماهیان پرورشی و ضرر‌های اقتصادی قابل توجه می‌شود. این باکتری پاتوژن انسانی و چندین نوع از ماهیان پرورشی دریایی می‌باشد. استفاده از تکنولوژی ایمونوگلوبولین زرده تخم‌مرغ (IgY) تا کنون برای کنترل عفونت‌های میکروبی فراوانی مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی و ارزیابی واکسن تهیه شده از باکتری V. fluvialis  پس از تزریق به مرغ تخم‌گذار می‌باشد. باکتری V. fluvialis پس از کشت در محیط مایع، با فرمالئین 05/0 درصد مجاور شد. سپس سلول باکتری به همراه اجوانت فروند به عنوان واکسن به مرغ‌های تخم‌گذار نژاد هایلاین در 7 نوبت تزریق شد، افزایش وزن مرغ‌ها تا بلوغ جسمی ‌و تولید تخم‌مرغ مورد ارزیابی قرار گرفت، سپس آزمایش الایزا غیر مستقیم برای شناسایی IgG ضد باکتری V. fluvialis  طراحی و اجرا شد. تزریق واکسن تهیه شده در افزایش وزن مرغ‌ها در طول آزمایش و تعداد و وزن تخم‌مرغ‌ها معنی‌دار نبود و آزمایش الایزا نشان داد تیتر آنتی‌بادی در سرم مرغ‌های هایپر ایمن شده پس از تزریق چهارمین بوستر به 1:12800 رسیده است. با توجه به نتایج به دست آمده و نتایج مطالعات سایر محققین به نظر می‌رسد، آنتی‌بادی زرده تخم‌مرغ (IgY) که همان IgG منتقل شده به زرده است، توانایی مهار بیماری‌زایی این باکتری را در حیوان آزمایشگاهی و مزرعه دارد. %U https://nfvm.uoz.ac.ir/article_89624_12c2aa6e93b7bfc83db2a5cb10f15e43.pdf