TY - JOUR ID - 85968 TI - بررسی وضعیت میکروبی گوشت گوساله در کشتارگاه و برخی قصابی های استان تهران JO - تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی JA - NFVM LA - fa SN - 2645-4491 AU - نوروزی, احسان AU - کوهدار, ولی اله AD - گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج AD - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 1 IS - 2 SP - 16 EP - 25 KW - اشریشیا کلی KW - گوشت گوساله KW - کشتارگاه KW - قصابی KW - سالمونلا DO - 10.35066/J040.2018.363 N2 - گوشت یکی از غذاهای فسادپذیر است که در صورت تولید و حمل و نقل نامناسب، سریعا آلوده و فاسد می گردد. گوشت آلوده، علت بسیاری از بیماری های غذازاد بوده است. در این تحقیق، با روش سوآپ برداری غیر مستقیم، از عضلات نواحی گردن، قلوه گاه و ران 15 لاشه گاو، نمونه برداری انجام شد. نمونه های اخذ شده پس از شستشوی نهایی در کشتارگاه (45 نمونه) و قصابی (45 نمونه)، از نظر میکروبی مورد آزمون قرار گرفته و تأثیر حمل و نقل بر وضعیت میکروبی مورد مطالعه قرار گرفت. عضلات ران و عضلات گردن با لگاریتم (میانگین ± انحراف معیار) 45/0± 90/4 و 21/0± 21/4 به ترتیب آلوده ترین و پاک ترین مناطق در کشتارگاه از نظر بار میکروبی بوده و آلوده ترین و پاک ترین نواحی پس از توزیع در بازار، به ترتیب قلوه گاه و عضلات ران با لگاریتم (میانگین± انحراف معیار)25/0± 16/6 و 24/0±92/5 تشخیص داده شدند. بیشترین آلودگی به اشریشیاکلی در کشتارگاه و قصابی ها را عضلات ران به ترتیب با لگاریتم (میانگین± انحراف معیار) 63/0± 73/1 و 06/0± 14/2 داشت. 67/26 و 67/6 درصد از نمونه های کشتارگاه و 11/31 و 89/8 درصد از نمونه های قصابی ها به ترتیب با اشریشیا کلی و سالمونلا آلوده بودند. اختلاف معنی داری (p UR - https://nfvm.uoz.ac.ir/article_85968.html L1 - https://nfvm.uoz.ac.ir/article_85968_2312bd6d9f12921a97a8f29cc27880fc.pdf ER -