2024-03-29T11:02:19Z
https://nfvm.uoz.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=12098
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی و شناسایی ژنهای مقاومت به تتراسایکلین در ایزوله های اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک در منطقه سیستان
وحیده
کدایی
زهرا
راشکی قلعهنو
امروزه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها باعث بروز مقاومت در بین جمیعت های باکتریایی شده است. این مطالعه با هدف شناسایی ژن های مقاومت به تتراسایکلین و بررسی میزان شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی در بین ایزوله های اشریشیاکلی مولد عفونت ادراری انجام گرفت.در این تحقیق توصیفی- مقطعی، 350 نمونه ادراری طی 6 ماه از افراد مبتلا به عفونت ادراری مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی زابل جمع آوری و اشریشیاکلی با استفاده از روش های مرسوم باکتری شناسی تعیین هویت شد.تست حساسیت آنتی بیوتیکی بر اساس توصیه های موسسه استاندارد های آزمایشگاهی بالینی (CLSI) با استفاده از روش انتشار دیسک انجام و سپس برای شناسایی ژن های tetB, tetA و tetC از روش PCR استفاده گردید.از مجموع 100 ایزوله اشریشیاکلی جمع آوری شده، بیشترین میزان مقاومت مربوط به تتراسایکلین (57%) و کمترین میزان مقاومت مربوط به سفتازیدیم (34%) بود. میزان مقاومت به سایر آنتی بیوتیک ها ی سفتریاکسون، آزترونام و سفوتاکسیم به ترتیب 44%، 44% و 40% بود. در میان ایزوله های مقاوم به تتراسایکلین، 32 ایزوله (14/56%) دارای ژن tetA، 28 ایزوله (12/49%) دارای ژن tetB و 6 ایزوله (52/10%) دارای ژن tetC بودند. 16 ایزوله (07/28%) همزمان دو ژن (15 ایزوله دو ژن tetA و tetB و یک ایزوله دو ژن tetA و tetC) و 3 ایزوله (26/5%) نیز هر سه ژن را داشتند. 14 ایزوله (56/24%) فاقد ژن های مورد مطالعه بودند.مقاومت به تتراسایکلین و سایر آنتی بیوتیک ها و حضور ژنهای tetA و tetB در سویه مولد عفونت ادراری
اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک
ژن های مقاومت به تتراسایکلین
مقاومت به تتراسایکلین
2019
08
23
1
9
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97343_b125db3194a6bc33747e198a64eaedc3.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی آلودگی به انگل کریپتوسپوریدیوم در بوقلمونهای بومی شهرستان بابل
جعفر
حسینزاده مرزناکی
محمدرضا
یوسفی
کریپتوسپوریدیوم از جمله بیماریهای مهم در دام، طیور و انسان است که هم از نظر بهداشتی و هم از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت فراوانی میباشد. این بیماری توسط انگلهای جنس کریپتوسپوریدیوم ایجاد میشود که یک تکیاخته انگلی از شاخه اپیکمپلکسا است. این انگل منجر به اختلال در دستگاه گوارش و بروز اسهال یا درگیری دستگاه تنفس میگردد.مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان آلودگی به انگل کریپتوسپوریدیوم در بوقلمونهای بومی شهرستان بابل در سال 1395 انجام گرفت.در این بررسی، تعداد 200 نمونه مدفوعی از بوقلمونهای بومی تهیه و با روش ذیل نلسون مورد آزمایش قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده از 200 نمونه مورد بررسی، در 15 درصد نمونهها آلودگی به انگل کریپتوسپوریدیوم مشاهده شد. جنس نر و ماده از لحاظ میزان شیوع آلودگی اختلاف معنیداری نداشتند. میزان آلودگی در فصل پاییز بیشتر از دیگر فصلها بود.نتایج حاصله از این بررسی نشان داد که آلودگی به کریپتوسپوریدیوم در بوقلمونهای بومی شهرستان بابل نسبتاً زیاد میباشد، لذا لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه انجام گرفته و راهکارهای مناسبی در رابطه با پیشگیری و کنترل این بیماری ارائه گردد.
اکریپتوسپوریدیوم
بوقلمون بومی
شهرستان بابل
2019
08
23
10
14
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_95779_05ac80686b841cbdc31c0689469ded0b.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
تعیین الگوی عوامل حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های کمپیلوباکترژژونی وکمپیلوباکترکولی جدا شده از کبد نیمچههای گوشتی کشتار شده در استان چهارمحال و بختیاری
غلامرضا
بنی شریف
سپیده
کریمی
حسن
ممتاز
مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی آلودگی کبد نیمچه های گوشتی کشتار شده درکشتارگاه طیور استان چهارمحال و بختیاری به دو گونه کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکولی و بررسی الگوی ویرولانس و مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های جدا شده انجام شد. در این مطالعه، تعداد 186 نمونه کبد از نیمچه های گوشتی کشتار شده در کشتارگاه های طیور سطح استان به طور تصادفی جمع آوری شد. پس از جداسازی کمپیلوباکتر به روش کشت میکروبی، برای تائید قطعی کمپیلوباکتر در ایزوله های جدا شده و افتراق قطعی گونه های کمپیلوباکترژژونی و کمپیلوباکترکولی از ردیابی ژن های 16SrRNA، mapA و ceuE به روش PCR استفاده شد و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و ویرولانس ایزوله ها ارزیابی گردید. ازمجموع 186 نمونه کبد اخذ شده، تعداد 94 نمونه ( 53/50 درصد) آلوده به گونه های کمپیلوباکتر بودند که از این تعداد، 62 نمونه آلوده به کمپیلوباکترژژونی (95/65 درصد)، 26 نمونه آلوده به گونه کمپیلوباکترکولی (6/27 درصد) و 11 نمونه آلوده به هر دو گونه فوق بودند (45/6 درصد). تمام ژن های حدت بجز ژن iam در ایزوله های کمپیلوباکترژژونی حضورداشتند و در ایزوله های کمپیلوباکترکولی تنها 5 ژن cdtA، cdtB،cdtC، ima وracR ردیابی شد. تمام 88 ایزوله مورد مطالعه دارای مقاومت آنتی بیوتیکی چندگانه بوده و در 26 ایزوله کمپیلوباکترکولی، بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به استرپتومایسین ( 15/96 درصد) و کمترین میزان مربوط به کلرامفینیکل(69/7 درصد) بود. در ایزوله های کمپیلوباکترژژونی مورد مطالعه به ترتیب بیشترین وکمترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی متعلق به دو آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین (58/72 درصد) و اریترومایسین (83/4 درصد) بود.
کمپیلوباکترژژونی
کمپیلوباکترکولی
گوشت مرغ
فاکتورهای حدت
مقاومت آنتی بیوتیکی
2019
08
23
15
25
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97344_245df60f267b65d08ff33434844a0236.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
ویژگیهای اپیدمیولوژیک موارد هاری انسانی ارجاع داده شده به مرکز بهداشت شهرستان ساری طی سالهای 1391 تا 1396
سید محمد
حسینی
محمد
اسدی ایرایی
محمد مهدی
یزدانی رستم
محمد جواد
مشایخ نیا
محمدرضا
رودکی سروندانی
امین
آقاجانی
بیماری ﻫﺎری از ﺟﻤﻠﻪ زﺋﻮﻧﻮزهای بسیار کشندهای اﺳﺖ ﻛﻪ بعلت قابلیت انتقال از حیوانات به اکثر پستانداران دارای اهمیت فراوان میباشد. حیوان مبتلا میتواند بیماری را از راه گاز گرفتن به انسان و یا سایر حیوانات انتقال دهد. در این مطالعه گذشته نگر، تعداد 6560 مورد حیوانگزیدگی ارجاع داده شده به مرکز بهداشت شهرستان ساری از سال 1391 تا 1396 به مدت 5 سال مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، عواملی چون سن، جنس، شغل، محل زندگی افراد گزیده شده، نوع حیوان گزنده، زمان گزیدگی و محل گزش مورد بررسی قرار گرفتند. از مجموع 6560 مورد حیوانگزیدگی، به طور میانگین هرسال 1093 مورد حیوانگزیدگی اتفاق افتاد. از لحاظ حیوان گزنده، سگها با 1/81 درصد دارای بیشترین فراوانی بودند. گروه سنی 20 تا 29 سال با میانگین 1/281 گزش در سال، مردان با 77% گزشها، ساکنان مناطق روستایی با % 3/64 گزشها، افراد با مشاغل آزاد با 3/319 گزیدگی در سال، ماه خرداد با میانگین 5/111 گزش در هر سال، فصل تابستان با %4/28 از گزشها دارای بالاترین فراوانی در بین حیوان-گزیدگان را به خود اختصاص داده بودند. از نظر محل آناتومیک گزش، %4/50 موارد گزشها در ناحیه دست و %9/42 درصد هم در ناحیه پا بودهاست.بر اساس نتایج این مطالعه نیاز به توجه ویژه جهت حذف مخازن بیماری و همچنین افزایش آگاهی بیشتر اقشار جامعه نسبت به این بیماری و نحوه انتقال آن میباشد.
حیوانگزیدگی
اپیدمیولوژی
هاری
ساری
2019
08
23
26
35
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97346_4789209ed8d92736662492869b5ac06d.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی تأثیر مدت زمان نگهداری و برخی خصوصیات شیمیایی ماست بر ماندگاری باکتری های پروبیوتیک
کوشا
علی محمدی
ولی اله
کوهدار
عوامل مختلفی بر بقای باکتری های پروبیوتیک موثر می باشند. در این تحقیق، تاثیر برخی از ویژگی های شیمیایی ماست و مدت زمان نگهداری بر ماندگاری باکتری های پروبیوتیک در 30 نمونه ماست پروبیوتیکی نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه ها در فواصل زمانی 7 روز، از نظر باکتری های پروبیوتیک زنده، کلی فرم ها، میزان pH و اسیدیته مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای شمارش باکتری های پروبیوتیک از محیط کشت MRS بایل آگار و با روش کشت مخلوط استفاده گردید. شمارش کلی فرم ها با استفاده از محیط های کشت VRBA و BGB انجام شد. برای اندازه گیری اسیدیته از روش تیتراسیون با سود و اندازه گیری pH از pHمتر دیجیتال استفاده شد. نتایج نشان داد که در همه نمونه ها، شمارش باکتری های پروبیوتیک و میزان اسیدیته به ترتیب کاهش و افزایش معنی داری داشت. میزان pH نیز در مدت نگهداری ماست کاهش نشان داد. ارتباط معنی داری بین شمارش باکتری های پروبیوتیک و میزان اسیدیته و pH مشاهده گردید. افزایش مختصری در تعداد باکتری های پروبیوتیک در روزهای اول اتفاق افتاد، اما در روزهای آخر، کاهش شدید این میزان اتفاق افتاد. تعداد باکتری های پروبیوتیک در 67/46 درصد از نمونه ها کمتر از حداقل مورد نیاز ( cfu/g 106) در روز 28 نگهداری بود. این مطالعه نشان داد زمان مناسب برای مصرف ماست پروبیوتیک تا 21 روز پس از تولید می باشد. به علاوه کاهش بقای باکتری های پروبیوتیک به میزان کاهش pH و افزایش اسیدیته وابسته می باشد.
اسیدیته
باکتریهای پروبیوتیک
ماست
pH
2019
08
23
36
45
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97347_ae0a351be47f0654402c4823400bfe80.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی بروز فصلی برخی از بیماری های دارای اهمیت اقتصادی در در زنبورستان های شهرستان خاش و حاشیه تفتان
ملیحه
بخشی راویزی
مریم
گنجعلی
داریوش
سعادتی
فریبرز
شریعتی شریفی
بررسی بروز فصلی برخی از بیماری های دارای اهمیت اقتصادی در در زنبورستانهای شهرستان خاش و حاشیه تفتانچکیده:به منظور بررسی پراکنش آلودگی انگلی در زنبورستان های شهرستان خاش و حاشیه تفتان و همچنین اتخاذ روش های مدیریتی جدید جهت پیریزی طرحهای مطالعاتی آینده صنعت زنبورداری در استان سیستان و بلوچستان تحقیقی در سال 1395 انجام پذیرفت. در این مطالعه از 30 زنبورستان و از 375 کندو در شهرستان خاش و حاشیه تفتان در سه فصل پاییز، زمستان و بهار نمونه برداری انجام شد (پاییز و زمستان 1394 و بهار 1395). میزان آلودگی به تک یاخته نوزما در فصول بهار، زمستان و پا ییز به ترتیب از راست به چپ 66/ 46%، 80 % و 0% بوده است. میزان آلودگی به واروا در فصول بهار، زمستان و پا ییز به ترتیب از راست به چپ 80% ، 6/ 86 % و 80% بوده است. بیشترین میزان آلودگی به نوزما و واروا در فصل زمستان تعیین شده است. در نمونه های مورد آزمایش از 30 زنبورستان فوق، تنها آلودگی به جرب های واروآ و نوزما مشاهده گردید. همچنین تحلیل های آماری با نرم افزار SPSS نشان داد که خرید گرده، موم و وسایل از سایر مراکز پرورش و همچنین عدم استفاده از دیوار محافظ و عدم پیشگیری و درمان باعث افزایش میزان آلودگی به انگل ها می شود که البته نتایج آزمون های آماری مربع کای و آزمون دقیق فیشر نیز حاکی از ارتباط معنادار این متغییرها و آلودگی به انگل ها می باشد (p<0.01).
آلودگی انگلی
زنبور عسل
خاش و حاشیه تفتان
2019
08
23
46
56
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97348_f263bfb8f69176f07d53f3f7fd94b51b.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصارههای مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta)
سعیده
سعیدی
بهمن
فاضلی نسب
هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصارههای مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (Cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta) است. گیاه دارویی اشورک، علف مار و علف مورچه از استان سیستان و بلوچستان شهرستان سراوان جمعآوری گردید. عصارهگیری با حلالهای مختلف با دستگاه روتاری انجام شد. باکتریهای استاندارد از کلکسیون قارچ و باکتری ایران خریداری شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن تعیین شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره آبی برابر با 5/2 میلیگرم بر میلیلیتر بوده که باکتریهای اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس و شیگلا دیسنتری مهار شدهاند. ضمنا کمترین غلظت مهارکنندگی مربوط به عصاره متانولی علف مورچه و برابر با 62/0 میلیگرم بر میلیلیتر بوده که باکتری باسیلوس سرئوس در این غلظت از بین رفته است. کمترین غلظت مهارکنندگی عصارههای علف مار مربوط به عصاره اتانولی و برابر با 62/0 میلیگرم بر میلیلیتر بوده که باکتری اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس مهار شده و در همین غلظت عصاره هیدروالکلی و متانولی مهارکننده باکتریهای شیگلا دیسنتری و سودوموناس آئروژینوزا بودهاند. نتایج این مطالعه بیانگر اثرات ضد میکروبی خوب عصاره گیاه دارویی علف مورچه و علف مار بر روی باکتریهای بیماریزا است.
اشورک
علف مار
علف مورچه
حلالهای مختلف
باکتری بیماریزا
2019
08
23
57
66
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97349_6ec8b4ff950c850c818193c41cdc8e5c.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی ویژگیهای شیمیایی و میکروبی پنیر سنتی کوزهای(کوپه) استان کردستان
زهره
مشاک
جواد
روشنی
پنیر کوزهای نوعی پنیر با بافت نیمه سخت و کرم رنگ است که دارای مقدار زیادی چربی و عطر و طعم تند بوده و در نواحی غرب و شمال غربی ایران به صورت سنتی تولید میشود. هدف این مطالعه بررسی شاخصهای شیمیایی و میکروبی در نمونههای پنیر کوزهای استان کردستان بود. تعداد 84 نمونه پنیر سنتی کوزهای در فصل زمستان 1397، از شهرهای سقز، بانه و سنندج به صورت تصادفی جمعآوری شد. آزمونهای شیمیایی شامل اندازهگیری ماده خشک، اسیدیته، pH، چربی، پروتئین، خاکستر، نمک، کلسیم و فسفر و آزمونهای میکروبی شامل شمارش کلیفرمها و کپک و مخمر و شناسایی میکروارگانیسمهای اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس ارئوس، سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز در نمونههای پنیر کوزهای بود. میانگین ماده خشک 25/57 درصد، pH59/5، اسیدیته 69/83 درجه دورنیک، پروتئین 01/43 درصد، چربی 52/22 درصد، خاکستر 58/10 درصد، نمک 79/6 درصد، کلسیم 02/1 گرم در 100 گرم و فسفر 67/0 گرم در 100 گرم بود. آلودگی به سالمونلا و لیستریا مونوسیتوژنز در هیچ کدام از نمونهها مشاهده نشد و آلودگی به کلیفرم 2/45 درصد، اشریشیا کلی 0/31 درصد، کپک و مخمر 8/23 درصد و استافیلوکوکوس ارئوس 9/11 درصد بود. پنیر کوزهای استان کردستان سرشار از منابع پروتئین، کلسیم و فسفر بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. اما از نظر میکروبی (استافیلوکوکوس آرئوس، کلیفرم، اشریشیا کلی وکپک و مخمر) غیرقابل قبول بوده و فرایند تولید و عرضه آن نیازمند نظارتهای بهداشتی است. تولید صنعتی پنیر کوزهای میتواند به بهبود کیفیت بهداشتی آن کمک نموده، منجر به گسترش عرضه این فراورده سودمند در ایران و سایر کشورها شود.
پنیر کوزهای
استان کردستان
ویژگیهای شیمیایی
ویژگیهای میکروبی
2019
08
23
67
80
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97350_b5652c83a397637a718d7d4de17d88d5.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بهینه سازی استخراج لیپو پلی ساکارید سویه خشن بروسلا آبورتوس به روش فنل – کلروفورم – پترولیوم اتر
سعید
عالمیان
آرمین
کلانتری
چکیده :مقدمه : بیماری بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده که یک تهدید برای بهداشت عمومی و همچنین صنعت پرورش دام محسوب می شود. هدف از این مطالعه بهینه سازی روش استخراج لیپو پلی ساکارید بروسلا آبورتوس سویه سویه خشن که می توان از آن به عنوان آنتی ژن در تستهای سرولوژیک جهت تشخیص گاوهای واکسینه با این واکسن استفاده نمودمواد و روش ها : این مطالعه کاربردی در آزمایشگاه تحقیق- تولید بخش بروسلوز انجام شد. به این منظور ابتدا سویه خشن با روش کشت در محیط اختصاصی بروسلا آگار تکثیر و با روش PCR مورد تایید نهایی قرار گرفت و لیپو پلی ساکارید خشن باکتری بروسلا آبورتوس به روش فنل – کلروفورم – پترولیوم اتر استخراج گردید و نتایج حاصل از استخراج LPS خشن به کمک روشهای LAL و SDS – PAGE مورد تائید قرار گرفت.نتایج : در روش فنل – کلروفورم – پترولیوم اتر لیپو پلی ساکارید خشن پس از استخراج و ترسیب با محلول متانول تست LAL صورت گرفت که ایجاد لخته، نشانگر وجود LPS بود. همچنین الکتروفورز در ژل ( پلی آکریلامید 14 درصد ) با رنگ آمیزی نیترات نقره باندی کمتر از 14 کیلو دالتون مشاهده گردید.نتیجه گیری : این مطالعه روش فنل – کلروفورم – پترولیوم اتر یک روش ایده آل جهت استخراج لیپو پلی ساکارید خشن ( R – LPS ) سویه خشن بوده و برای تهیه آنتی ژن در تستهای سرولوژیک و همچنین کیت الایزا جهت تشخیص گاوهای واکسینه با این واکسن استفاده می شود.
بروسلا آبورتوس
سویه خشن
لیپو پلی ساکارید خشن
LAL
SDS – PAGE
2019
08
23
81
87
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97351_ef380ef54f95500dc59b0ae61e24cb75.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی شبکه ژنی مقاومت به آنتی بیوتیک تتراسایکلین تحت کنترل ژنهای tetA و tetB با استفاده از اطلاعات موجود در پایگاههایداده
یعثوب
شیری
بهمن
فاضلی نسب
فرایند مقاومت به آنتی بیوتیک به دو دسته مقاومت ذاتی و مقاومت اکتسابی تقسیم میشوند. در مقاومت ذاتی باکتری به دلیل ویژگیهای خاص خود به یک یا تمام آنتی بیوتیکها مقاومت نشان میدهد. اما مقاومت اکتسابی در اثر تغییرات مولکولی در باکتریهای حساس به یک آنتی بیوتیک ایجاد شده و نهایتا سبب بوجود آمدن باکتریهای مقاوم به آن آنتی بیوتیک میشود که دلیل آن میتواند جهشهای کروموزومی، ترانسپوزونها و یا پلاسمیدهای قابل انتقال باشند. ژنهای متعددی مکانیسمهای متنوع مقاومت باکتریایی را نسبت به آنتی بیوتیکها کنترل میکنند. ژنهای tetA و tetB اصلیترین ژنهای فعال کننده مکانیسم پمپ یونی افلاکس تتراسایکلین بوده و سبب کاهش غلظت تتراسایلکین در داخل باکتری می-شوند. در این مطالعه شبکه ژنهای tetA و tetB با استفاده از دادهها و اطلاعات موجود در پایگاههای دادههای مولکولی بازسازی شد. شبکه بازسازی شده به روشنی تایید میکند که ژنهای tetA و tetB در افلاکس تتراسایکلین به خارج از سلول نقش مستقیم دارند. ژن tetB با همکاری سایر پروتئینها، علاوه بر افلاکس تتراسایکلین، نقش کلیدی در سمیت زدایی و آنتیپورت طیف گستردهای از سموم مثل استرپتوترسین و اسیدهای فنولیک دارد. همچنین آنالیزهای ژن آنتولوژی نشان داد. اغلب ژنهای درگیر در فرایند افلاکس تتراسایکلین پروتئین غشایی هستند و عملکرد مولکولی آنها ترانسپورتر میباشد.
آنتی بیوتیک
باکتری
تتراسایکلین
شبکه ژنی
2019
08
23
88
96
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_97352_7a3b04b8c008d6e8478afab8d963bdce.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
بررسی میزان آلودگی گوشت گاو تولیدی در شهرستان زاهدان به اشریشیا کلی با روش MPN وتشخیص سویه 7H:157O در نمونههای جدا شده به روش PCR
بهزاد
نیکبخت
محسن
نجیمی
سعید
سالاری
آلودگی گوشت گاو معمولا در فرایند کشتار اتفاق می افتد ،یکی از باکتری های روده ای که آلودگی ناشی از آن در بین انسان وحیوانات در همه جا پراکنده است ،باکتری اشریشیا کلی است .یکی از سروتیپ های مهم این باکتری 7H: 157Ecoli Oاست که عامل ایجاد عفونت وبیماری در انسان می باشد . هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی گوشت گاو تولیدی در شهرستان زاهدان به اشرشیا کلی با روش MPN وتشخیص سویه 7H:157Oدر نمونههای جدا شده به روش PCR است. در طی این مطالعه ازبهمن ماه 1396 لغایت تیرماه 1397 در طی شش ماه تعداد 360 نمونه گوشت گاو از بسته بندی های گوشت قرمز شهرستان زاهدان ،از قسمتهای مختلف لاشه جمع آوری شد ودر آزمایشگاه به روشMPN،جداسازی باکتری اشریشیا کلی مقاوم به حرارت انجام شد. تعداد 7 ایزوله در نهایت جداسازی شد .تایید نهایی با استفاده از آغازگر اختصاصیrfbبرای تشخیص7H: 157Ecoli O با استفاده از واکنش PCRبود . تنها یک ایزوله از نظر این سروتیپ تایید شد که نشان دهنده وضعیت مناسب بهداشتی گوشتهای تولید شده در شهرستان زاهدان می باشد.در مطالعه حاضر با بررسی مولکولی تعداد 2 ایزوله از باکتری اشریشیاکلی مقاوم به حرارت به دست آمد که در بررسی ژن rfb تنها یک جدایه ازنظر اشریشیاکلی سروتیپ 7H:157O تأیید شد.با این مطالعه حضور این باکتری در نمونه های گوشت گاو تایید می شود که بیانگر این می تواند باشد که حضور این باکتری در سایر فراورده های خام دامی در این استان نیز باید بررسی و ردیابی شود.
اشریشیاکلی
7H: 157 O
MPN
روش PCR
زاهدان
2019
08
23
97
106
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_100878_43179f2effe8a526f9a8025b4f25b1fb.pdf
تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
2645-4491
2645-4491
1398
2
1
ارزیابی اثرات ضد باکتریایی اسانس بومادران در شرایط آزمایشگاهی و مدل غذایی
آسیه
احمدی دستگردی
پانیذ
زین ساز
ندا
ظهوریان
اهمیت بیماریهای ناشی از مواد غذایی از یک طرف و تقاضای مصرفکنندگان برای کاهش استفاده از افزودنیهای سنتزی از طرف دیگر، توجه محققین را به استفاده از افزودنیهای طبیعی مانند اسانسهای گیاهی جلب نموده است. هدف از انجام این مطالعه استخراج و شناسایی ترکیبات اصلی اسانس بومادران، ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی اسانس در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) و سس مایونز میباشد. بررسی ترکیبات اسانس با روش گاز کروماتوگرافی وجود بورنئول، سینئول، کامفور و پینن را به عنوان مهمترین ترکیبات موجود در اسانس بومادران تعیین کرد. حساسترین پاتوژن به اسانس در شرایط آزمایشگاهی، باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و مقاومترین پاتوژنها، باکتریهای گرم منفی تشخیص داده شدند. نتایج حاصل از بررسی ویژگیهای میکروبی سس مایونز نشان داد که اسانس بومادران همانند نگهدارنده سنتزی بنزوات- سوربات از رشد تمام میکروارگانیسمهای پاتوژن جلوگیری کرد، در حالیکه در نمونه کنترل، پاتوژنها مشاهده شدند. همچنین مایونز کم-چرب در مقایسه با نمونه پرچرب، بار میکروبی کمتری نشان داد. بنابراین میتوان استفاده از اسانس بومادران را به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در سس مایونز پیشنهاد نمود.
اسانس
بومادران
فعالیت ضدمیکروبی
مایونز
2019
08
23
107
117
https://nfvm.uoz.ac.ir/article_100879_f4f483ee02c4a5c3fb8eaa0575c11e0f.pdf