فراوانی ژن‌های مقاومت به تتراسیکلین در انتروکوکوس‌های جدا شده از مواد غذایی شهر قم

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 کارشناس ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

2 دانشیار، گروه میکروبیولوژی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

3 دانشجوی دکترای ویروس‌شناسی، گروه میکروبیولوژی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

4 دانشجوی دکترای باکتری‌شناسی، گروه علوم پزشکی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

5 دانشجوی دکترای میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

6 استادیار،گروه میکروبیولوژی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

چکیده

انتروکوک‌ها باکتری‌های فلور نرمال دستگاه گوارش انسان می‌باشند و این باکتری‌ها عامل آلوده کننده مواد غذایی نیز به شمار می‌روند. هدف از این مطالعه غربالگری جدایه‌های انتروکوکوس با توجه به وجود ژن‌های مقاومت به تتراسایکلین از نمونه‌های جدا شده مواد غذایی در شهر قم است. جمع‌آوری و کشت 100 نمونه (گوشت و لبنیات)، در سطح شهر قم که بعد از کشت نمونه‌ها، انتروکوک‌ها جداسازی شدند و با استفاده از تست‌های بیوشیمیایی در سطح جنس تأیید هویت شدند. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی به کمک روش PCR میزان فراوانی ژن‌های مقاومت به تتراسایکلین با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بررسی شد. در این مطالعه از 53 جدایه انتروکوکوس، (45 درصد) انتروکوکوس فاسیوم و (55 درصد) انتروکوکوس فیکالیس تشخیص داده شد. فراوانی ژن‌های مقاومت tetL، ermB، tetS، tetM و tetO به‌ترتیب 3، 7، 6، 17و 12 درصد گزارش شد. به‌منظور کاستن عفونت با این ارگانیسم و پیشگیری و کنترل شیوع و مرگ و میر ناشی از آن، بررسی اپیدمیولوژی و تعیین فراوانی مقاومت به تتراسایکلین به کمک PCR امری مهم در جهت شناسایی و پیشگیری از عفونت‌های ناشی از این باکتری می‌باشد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Frequency of Tetracycline Resistance in Enterococcus Isolated from food

نویسندگان [English]

  • Homa Tabtabatei 1
  • Mohsen Zargar 2
  • Abbas Morovvati 3
  • Ali Javadi 4
  • Ashkan Dirbaziyan 5
  • Mehrdad Memariyan 6
1 MSc in Microbiology, Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
2 Associate professor, Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
3 PhD Student in Virology, Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
4 PhD Student in Bacteriology, Department of Medical Science, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
5 PhD Student in Microbiology, Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
6 Assistant professor, Department of Microbiology, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
چکیده [English]

Enterococcus as a part of the normal flora of human gastrointestinal tracts can cause infections in foods. Aim of this study was to determine tetracycline resistance in Enterococcus isolated from food. In this laboratory study, one hundred samples of food from different parts of Qom were collected. After determining the type, they were tested for their resistance against tetracycline genes by specific primer PCR. Out of 53 isolates, 45% isolates belonged to Enterococcus faecium 55% isolates were Enterococcus faecalis. Size band of this genes were tetS 647bp, tetO 442 bp, tetM 373 bp, tetL 306bp, ermb 311 bp. Among this samples tetO (12 %), tetS (6 %), tetM (17 %), tetL( 5%) and ermB (7%)isolate. Considering the results, increasing antibiotic resistant strains, especially tetracycline among Enterococcus, is a serious threat to the general public, Molecular method could help rapid diagnosis this resistance genes and help to treatment.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Enterococcus
  • tetracycline
  • PCR
  • Resistance
1-Al-Ahdal MN, Abozaid SM, Al-Shammary HF, Bohol MF, Al-Thawadi SI, Al-Jaberi AA, et al. Characterization of Enterococcus faecium isolates and first report of vanB phenotype-van A genotype incongruence in the Middle East. European journal of clinical microbiology & infectious diseases: official publication of the European Society of Clinical Microbiology. 2012;31(11):3223-9
2- Arias CA, Murray BE. The rise of the Enterococcus: beyond vancomycin resistance. Nature Review Microbiology; 2012, 10(4):266- 78.
3-Cetinkaya Y, Falk P, Mayhall CG. Vancomycin-Resistant Enterococci. Clinical Microbiology Reviews. 2000;13(4):686-707.
4-Doi Y, Arakawa Y. 16S ribosomal RNA methylation: emerging resistance mechanism against aminoglycosides. Clinical Infectious Diseases. 2007;45(1):88-94
5- Facklam R, Collins M. Identification of Enterococcus species isolated from human infections by a conventional test scheme. J. Clin. Microbiol;1989, 27(4): 731-4.
6-Farivar TN, Najafipour R, Johari P, Aslanimehr M, Peymani A, Hashemi HJ, et al. Development andevaluation of a Quadruplex Taq Man real-time PCR assay for simultaneous detection of clinical isolates of Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium and their vanA and vanB genotypes. Iranian journal of microbiology. 2015;6(5):335-40.(In Persian)
7- Jahan M, Krause DO, Holley RA.Antimicrobial resistance of Enterococcus species from meat and fermented meat products isolated by a PCR-based rapid screening method. Int. J. Food Microbiol; 2013,163(2): 89-95.

8- Hanna Różańska, Aleksandra Lewtak-Piłat, Jacek Osek, Antimicrobial resistance of Enterococcus faecalis isolated from meat, Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy, 2014, 59, 229-233

9-Giridhara Upadhyaya P, Ravikumar K, Umapathy B. Review of virulence factors of enterococcus: an emerging nosocomial pathogen. Indian journal of medical microbiology. 2009;27(4):301
10-GuodarziA, Zolfaghari MR, Rezazadeh M, Amouzandeh-Nobaveh A, Arjmandzadegan M, Ghaznavi-Rad E. Phenotypic and genotypic determination of aminoglycoside resistance in methicillin resistant Staphylococcus aureus isolated from nosocomial infections. Urmia Medical Journal. 2014;24(11):883-93
11- Klare I, Heier H, Claus H, Witte W. Environmental strains of Enterococcus faecium with inducible high-level resistance to glycopeptides. FEMS Microbiol. Lett; 1993. 106(1): 23-9.
12-Li W, Li J, Wei Q, Hu Q, Lin X, Chen M, et al. Characterization of aminoglycoside resistance and virulence genes among Enterococcus spp. isolated from a hospital in China. International journal of environmental research and public health. 2015;12(3):3014-25.
13- M Pavia, C G. A. Nobile, L Salpietro, and I F. Angelillo, Vancomycin Resistance and Antibiotic Susceptibility of Enterococci in Raw Meat, Journal of Food Protection,2000, Vol. 63, No. 7, Pages 912–915
14- Mohsenzade M, Nasiri M, Kolalian Moghadam M.Detection of mecA gene in methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from meat and hamburgers supplied in Mashhad. 7th National Congress of Biotechnology. 2011.
15- Mohammadi F, Tabaraie B, Sadeghifard N. Evaluation of drug resistance frequency among Entrococcus faecium and E. faecalis strains and detection of vanA/B genes in vancomycin resistance isolated by PCR method in Ilam and Kermanshah hospitals. Sci J Ilam Unive Med Sci; 2010.19: 1-8.
16-. Mokta KK, Verma S, Chauhan D, Ganju SA, Singh D, Kanga A, et al. Inducible Clindamycin Resistance among Clinical Isolates of Staphylococcus aureus from Sub Himalayan Region of India. Journal of clinical and diagnostic research: JCDR. 2015;9(8): DC20
17- Murray BE. The life and times of the Enterococcus. Clin. Microbiol Rev; 1990.3(1): 46-65.
18-.Ramirez MS, Tolmasky ME. Aminoglycoside modifying enzymes. Drug Resistance Updates. 2010;13(6):151-71.
19-. Rice LB. Antimicrobial resistance in gram-positive bacteria. The American journal of medicine. 2006;119(6 Suppl 1): S11-9; discussion S62-70
20-Sood S, Malhotra M, Das B, Kapil A. Enterococcal infections & antimicrobial resistance.
Indian Journal Medical Research. 2008;128(2):111-21.
21-Weinstein RA. Nosocomial infection update. Emerging Infectious Diseases. 1998;4(3):416-20.
22- M Zargar, A Javadi and A Morovvati, Detection of Clostridium Difficile Associated Diarrhea in Disease Based on Polymerase Chain Reaction and Bacterial Culture and Toxin A, B Frequency , Journal of Fasa University of Medical Sciences,2019, Vol. 9 , No. 3